Strategi

Vi mennesker er skabt til, at kunne tilpasse os og overleve under nærmest alle omstændigheder. Det virker dog som om, det er noget vi har glemt her i moderne tid. Vi er alle sammen bange for nye ting, og vil gerne holde vores omgivelser så ensformige som muligt. Der skal helst være plads til en fast morgenrutine, morgenmaden er den samme hver eneste dag og selv på arbejdet vil vi helst ikke have, at der sker alt for mange uforudsigelige ting.

Hvordan i alverden er vi kommet så langt fra vores rødder? Vi har en superkræft: en ufattelig evne til at tilpasse os, som har sikret vores races overlevelse i tusindvis af år. Men nu går vi helt i stykker, hvis kaffemaskinen går i stykker om morgenen: hele dagen er ødelagt, og vi ved ikke hvad vi skal gøre af os selv. Det betyder, at vi de seneste generationer ikke er blevet stærkere, men at tingene går den helt forkerte vej.

Men du kan lave om på det: du bestemmer selv, hvordan du kører dit liv. Når du ved, hvad dine forfædre har kunnet komme igennem, så vil du automatisk blive mere optimistisk og omstillingsparat. Det var det jeg gjorde. Jeg havde haft det samme arbejde, i en stor SEO virksomhed, i 5 år og kørte alting som én stor rutine. Men det er ikke holdbart: specielt ikke i en branche der arbejder med søgemaskine optimering og reklamer. Det er et område der konstant forandrer sig, og hvis man ikke vil tilpasse sig, så mister man jobbet. Efter en alvorlig samtale med chefen, blev det klart for mig, at jeg var nødt til at gå ud af min comfort zone, og komme i gang med at læse op.

Jeg måtte læse op på, hvordan Google’s algoritmer havde ændret sig de seneste måneder, og sætte mig godt og grundigt ind i en hubspot vejledning. I starten var det frustrerende, og jeg havde endda tanker om, om jeg bare skulle finde mig et andet job. Men da jeg først fik taget hul på byllen, så kørte det faktisk der ud af! Det er som om, at ens indre instinkt for overlevelse og kamp pludseligt slår til. Jeg har aldrig følt mig mere vågen eller selvsikker: jeg ved præcis hvad jeg laver, og kaster mig konstant ud i nye udfordringer.

Det tager et stykke tid at komme i gang, og det kan være uhyggeligt at bevæge sig væk fra komforten. Men det er al angsten værd: det giver livet kulør, og er langt bedre for ens evne til at fastholde sit job, eller måske endda få et nyt. Man kan ikke stå stille i dag, for så bliver man afløst: og helt ærligt, hvem har lyst til at stå stille?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here