Hvornår er det bedst at fiske?

Er der større chance når solen skinner eller når det regner? Skal det blæse og hvilken retning? hvad med vandtemperatur og vandstand? Faktorene er mange. Indlægget her beskriver mine erfaringer, og hvad jeg har læst mig til, rundt omkring angående kyst og mole fiskeri. Her er de 3 ting jeg kigger på inden jeg drager afsted, vandstand, vandtemperatur og vind.

Kyst / mole fiskeri:

Vandstanden ved fiskeri

Jeg har efterhånden fået mig den rutine at planlægge min fisketur ud fra informationer jeg kan få på dmi.dk

Her kigger jeg først og fremmest på hvordan vandstanden/tidevandet ser ud – jo højere vandet er er nu bedre! Når vandstanden stiger eller tidevandet kommer, så følger fiskene automatisk med. Det kan blandt andet skyldes at tidevandet, skaber noget strøm og uro så fødeemner trænges ind mod kysterne, og derfor er fiskene villige til at følge med.

Herunder ses tidevands prognose for københavn d. 28/3. Her vil jeg vælge at tage derud lørdag morgen eller eller ved fra 16 til 19 stykker.

 

Vandtemperatur og fiskeri

Vandtemperaturen har en stor betydning for hvilke fisk du kan regne med der bider på din krog. Lad os kigge Marts, April og Maj måned, og så tage de andre når vi nærmer os.

Marts: Vandtemperaturen er på vej over de 5-6 grader, det betyder at torsken er kommet tæt på kysten, silden er så små på vej ind over Danmark, Havørreden er kommet ud fra åen og begynder at søge efter næring ved kysten. Der er dog stor chance for fange havørred der er lidt for tynde, så det skal selvfølgelig ud igen og have sul på kroppen.

April: En rigtig god fiske måned! vandtemperatur på omkring de 7-8-9 grader. Torsken er der, sildestimer kan findes omkring molerne, Havørred har fået mere sul på kroppen og er langt mere aktive. Hornfisken begynder at invadere danmark midt i april og plejer at kunne fanges ved dine havørred hotspots, hornfisken trækker især gerne ind omkring skumring ligesom med torsken.

Maj: Vandet når gerne sine 10 grader, og det er både varm i luften og fiskene trækker ind og jagter små sild, kutlinger, brislinger, rejer, børsteorm osv. Nu er det sæson for både flade og runde og lange fisk ved kysten.

 

Vind og fiskeri

Ja vi har vel allesammen prøvet at kommet ud til kysten hvor vi ikke får andet end tang på krogen. Vinden har en stor betydning for fiskeoplevelsen på sin valgte fiskeplads / hotspot. Vinden skal helst være fralandsvind, sidevind eller slet ingen vind. Dog kan en svag pålandsvind godt virke, men ikke mere end 3-4 sekund meter. Vandet skal gerne have en lille smule gang, men fiskes bedst hvis det er forholdsvis klart og ikke er for grumset.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here