Hornfisk sæsonen ER STARTET!

Der er meldt hornfisk mere eller mindre, i hele landet!

Tiden nærmer sig med hastig skridt og jeg er super spændt på at høre hvornår de første hornfisk bliver fanget i 2015. Hvis man kigger tilbage på tidligere år så kan de kommer når som helst fra nu af, men det er nok højst sandsynligt sidst i April måned og først i Maj hvor sæsonen rigtig er skudt igang. Og de kommer igen til august, hvor de er en smule federe!

De første hornfisk der kommer er de største, men er aldrig de mest sultne, da de ikke har andet i hovedet end at komme igang med gydningen. Men der mange der ikke er klar på gydning eller hurtigt får det overstået og så bliver de sultne, meget sultne, de lever af krebsdyr, brisling, tobis, småsild, sperling, hvilling, blæksprutter, rejer og dens egen yngel. Fisken her har ry for at være den nemmeste fisk at fange i Danmark, så der er ingen undskyldning for ikke at slæbe familien med ud at nyde en ægte lystfiskertur hvor der er stor sandsynlighed for en fin fangst af de velsmagende fisk.

Hvordan fanger du hornfisk?

Stangen: Alle stænger kan bruges, men det er nok en fordel at have én med god kaste længde og omkring de 5- 25 g kastevægt på en 7 10. Nu længere du kan kaste nu mere vand kan du nå at fiske. Hornfisk bliver sjældent over 90 cm og 1 kg. Men den kæmper gerne en brav kamp, og er en af de få fisk der kan svømme baglæns. UL gear kan også være sjov måde kæmpe med disse fisk.

Line: Nu tynder linen er nu længere kan du kaste. Nylon har en ca. en brudstyrke på 3 kg ved 0,20mm og fletline har ca. 13 kg ved 0,20mm. Så kan klart anbefale af de fisker med fletline til alle slags kystfiskeri. Husk jeg giver en rulle væk ved 200 medlemmer af.

Endegrej: 2 must have blink til hornfiskeri, er 2 alm. aflange og livlige blink 10-18g der egner sig til at blive spinnet hurtigt ind. Det ene blink tager du krogen af og sætter et stykke line imellem blinket på ca. 5 cm imellem blinket og krogen. Dette øger chancen betydeligt for at krogen hornfisken rigtigt. Hornfisken bruger sit lange næb til at støde sit bytte, og med det samme du mærker det, spinner du hurtigt et par meget ind og laver spinnestop, så tror hornfisken at den har nakket dit blink og derfor vil sluge dit det. På det andet blink skal der monteres en silkekrog i istedet for den alm. trekrog. Dette er også en yders effektiv måde at fange de hurtige fisk på, da silkekroge fungere ved at sætte sig godt fast i hornfiskens små tænder og har rigtig svært ved at komme fri. Indspinningen af silkekrogen foregår på sammen måde som det andet blink. Hvis du er ude at fiske og ikke lige har disse blink klar når hornfisken kommer, så kan de også godt tages på almindelig blink.

hornfisk silkekrog
Silkekrog på en stripper

Der kan også medefiskes under et bobbelflod efter hornfisk, som nok er bedst/sjovest at anvende hvis du har børn og familien med så der mere tid til at hygge sig. Her putter du et sildestykke, levende rejer eller et stykke hornfisk på krogen.

Men blink er klar den sjoveste måde at fange dem på, efter min mening.

 

Hotspots / fiskepladser efter hornfisk:

Som udgangspunkt vil alle dine steder hvor du fanger havørred være et ude mærket sted at fiske efter hornfisken. Men oftest fanges de i stor stil omkring smalle gennemløb, og steder med strøm. som et godt eksempel er der slusen i København. Her er den sikker hvert år at der trækker store stimer hornfisk forbi.

Ved slusen kan der fiskes på begge sider, og det bedst efter min erfaring når strømmen har retning mod havnen. Altså modsat af hvad du ser på billedet her. Der er også rigtig godt at fiske omkring togskinnerne på den anden side af sjællandsbroen, da der stadigvæk er god strøm.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here