Vandtemperatureren stiger! rejer, tobis, krabber, lopper, børsteorme og andre fødeemner trives og begynder at vrimle frem i og omkring de danske kyster! Luften og solen er så lun at man kan stå mere end et par timer og nyde lystfiskerlivet, uden at ens fingre er ved at falde af. Med andre ord April er efter min mening her lystfiskersæsonen starter!

 

Når fødeemnerne vrimler frem så følge der rovfisk med, blandt andet den eftertragtede havørred.

Havørred er i April lidt nemmere at lokke til at bide på blinket / fluen, da den efter at have været oppe at gyde i åløbene er en smule mager og sulten efter at få noget sul på kroppen igen. Så her er et par tips til at få den på krogen.

Følge med på facebook, så du hele tiden opdateret på nye oplæg! Klik her!

Fang havørred i April:

Man skal fiske med noget der ligner de fødeemner der er mange af i vandet på givende tidspunkt. I april måned har jeg haft stor succes også i år, med et tobis ligende blink, med en op-hænger flue der lidt ligner en reje.

Tre havørred blink du ikke kan gå galt i byen med er nok den såkaldte Stripper, Silver Arrow og Møre Silda Hvor silver arrow er min farvorit (den rød/sorte nedenfor)

Disse tre blink er nok de mest brugte til havørred fiskeri. Du kan også nappe kyst / stege torsk hvis du fisker dybt med disse blink fx fra en mole. Mens ørred skal fiskes en smule højre i vandet, da den jager ved at ligge under sit bytte.

Hvis du vil øge din chance en tand mere for at få fanget din havørred, så skal der ophænger flue på, ca. en 50-80 cm over blinket. Hvis du fisker med ophænger vil du opleve at der som reelt bliver taget lige så mange fisk på den som på blinket. Det tyder på at din ophænger flue, tænder et konkurrence parameter hos havørreden, som vil tage rejen/fluen før dit blink. Da det for havørreden ligner at blinket jager din ophænger! Ja ved ikke om det passer, men det giver da mening?

Følge med på facebook, så du hele tiden opdateret på nye oplæg! Klik her!

Ophænger flue

Fluen kan bindes på linen på flere forskellige måder. Hvis du fisker på lavt vand, vil det være en rigtig god idé med en glideknude, hvis fisken hugger på fluen så glider den ned til blinket og så kan du bedre styre blinket, så det ikke får bundfang. Fisker du i lidt dybere vande, så kan du godt lave en fast knude på linen men vil stadigvæk anbefale en glide løsning da, den nemmere at styre. Herunder ses er tegning af et typisk ophænger rig.

Hvor henne fanger jeg havørred?

Med den milde vinter vi har haft og det gode forårsvejr der er nu, har havørred helt sikkert i skrivendestund travlt med at frådse børsteorme sværme omkring de danske kyster / fjorde og tobis fisk på de lidt dybere vande omkring havne molerne. Når du skal finde et hotspot, er det et godt udgangspunkt at finde et sted med leopard bund som en havbund kaldes når der både er sandpletter, tang / ålegræs og sten spredt ud over det stykke hvor der fiskes her findes alle havørredrens ynglings føde nemlig. Find et hotspot nær dig her -> Fiske hotspots i Danmark!  Personligt har jeg haft mest succes med at fiske fra molerne ud på 3-5 meter dybt vand, hvor jeg prøver at ramme ca. en meter over bunden og fisker blinket livligt med nyk og op af vandet. Havørreden findes overalt derude. Der er selvfølgelig nogen hotspots der er bedre end andre. Men brug evt. google maps til at se hvordan havbunden ser ud, hvis du har et sted du gerne vil undersøge.

Et eksempel på et udmærket hotspot kunne være denne molene på Prøvestenen i København.

Dette er en mole til en indsejling, det vil sige at der rigtig dybt ude for enden af molen, og gerne noget strøm ved tidevande der trækker noget havørred føde ind. Havørreden vil typisk stå omkring molen markeret med blå prikker og ikke i indsejlingen. På billedet af molen, kan du se den såkaldt leopard bund med sten og tang osv. som er her hvor den blanke fisk trives.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here