Lommekniv

En lommekniv er foldekniv med en klinge der passer ind i håndtaget også har kniven selvfølgelig en størrelse så den kan være i en lomme. Lommeknive kommer med en enkelt kniv eller flere knive, lommeknive har typisk også flere værktøjer indbygget i kniven f.eks. sav, oplukker, proptrækker m.m. En ulempe ved lommekniven er at bladet ikke låser når det er foldet ud, hvilken kan betyde at kniven lukkes utilsigtet.

Foldekniv

Foldekniven er i forhold til lommekniven typisk en smule større, stærkere og har en form for låsemekaniske så kniven ikke lukkes utilsigtet. Foldeknive er ofte for store til at være i bukselommen, så de bliver ofte transporteret i knivskeder. Foldeknive har desuden normalt kun et blad, og ingen værktøjer som ofte ses ved lommekniven.
En foldekniv er et vigtigt redskab i mange situationer, og er derfor god at have med sig i naturen, på camping eller noget helt tredje. I modsætning til en fastbladet kniv eller dolk, så er en foldekniv meget mere kompakt og passer ofte lige i lommen. Man tænker ikke over at man har den med, og lige pludselig når man står og mangler en kniv, ja så har man den. En foldekniv er derfor uundværlig i mange situationer hvor man opholder sig ude i naturen i længere tid.

Foldesav

En foldesav har mange praktiske egenskaber. Først og fremmest kan en foldesav transporteres med på outdoor-turen nemt og sikkert uden, at nogen kommer til skade, fordi bladet kan foldes ind. Når saven foldes ud, kan bladet låses, så den stadig er nem og ikke mindst sikker at bruge. En foldesav er meget god til de mindre grene og buske, hvor det lille blad nemt kan komme til. Derfor er en foldesav også yderst velegnet til at anvende hjemme i villahaven, hvor buske og træer skal beskæres.

Økse

Et andet redskab, som enhver udendørsentusiast med respekt for sig selv må eje, er en god økse der kan kløve sig igennem selv de største træer i skoven. Der findes to former for økser: en håndøkse og en to-håndsøkse. Hvis du skal hugge stort brænde er det en to-håndsøkse, du skal på jagt efter. Med en to-håndsøkse kan du lægge alle kræfter i og nemt kløve dig igennem hele brændestakken. Er det noget lidt lettere brænde, som du skal have med at gøre, er en håndøkse et fint valg. Den kan betjenes med en hånd og er samtidig lidt mindre og lettere at have med at gøre end en to-håndsøkse.

Feltspade

En feltspade er en lille spade, som kan medbringes i rygsækken, fordi den ikke fylder ret meget. De fleste modeller er endda sammenklappelige, så de bliver endnu nemmere at medbringe. Feltspader bruges især af militæret til at grave skyttegrave eller til at fylde sandsække, men i høj grad også af campister og andre udendørsentusiaster, der kan bruge spaden til mange formål, f.eks. når der skal laves et bål eller graves hul til et udendørs toilet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here